Norvegienii vor sa inchirieze cateva inchisori de la vecinii suedezi

Norvegia se confrunta cu o rata a criminalitatii atat de ridicata, încât cere Suediei să-i închirieze câteva închisori de care nu mai are nevoie.

Ministrul de Justiție al Norvegiei, Anders Anundsen a anunțat luni seară că a trimis o scrisoare către Suedia, prin care cere ca deținuții care nu mai au loc în închisorile norvegiene să poată fi mutați în câteva locații suedeze.

Nu ne mai descurcam in aceasta situatie”, a declarat Anders Anundsen. „Avem nevoie de mai multe spații. De aceea am și contactat reprezentanții Suediei, întrucât avem informații că acolo s-au eliberat câteva închisori”, a continuat Ministrul de Justiție al Norvegiei.

Suedia a eliberat recent câteva închisori din următoarele orașe: Aby, Haga, Batshagen și Kristianstad, după ce numărul deținuților de aici a scăzut.

În prezent, Poliția Norvegiană a anunțat că ar avea nevoie de 1.200 de locuri pentru deținuți.

Luna trecută, autoritatile au luat în considerare o altă soluție pentru problema pușcăriașilor. La acel moment se dorea utilizarea unor foste baze militare din Norvegia.

În 2010, Belgia a devenit prima țară europeană care a trimis pușcăriași în închisori din afara țării. Astfel, 500 de oameni au ajuns într-o pușcărie din Olanda, pentru închirierea căreia Belgia a plătit 30 de milioane de euro.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *