Norvegienii vor construi pe coasta de vest un tunel pe apa de doua miliarde de coroane

Reprezentanții peninsulei Stad din Sogn and Fjordane vor construi un tunel special pe apă. Motivul pentru care se va construi tunelul este următorul: se dorește evitarea unei zone în care curenții și furtunile sunt foarte puternice pe coasta de vest.

Tunelul va fi spectaculos. Nu cred că oamenii sunt capabili să înțeleagă deocamdată cât de grandiose va fi”, a declarat Ottar Nygard, managerul de proiect.

Călătoria prin tunel va fi una sigură pentru pasageri, iar astfel se va putea evita Stadhavet, acolo unde curenții sunt extrem de puternici.

Totodată, tunelul va fi o atracție turistică pentru întreaga zonă, pentru că va fi singurul tunel de acest tip din lume”, a mai precizat managerul de proiect.

Pentru acest proiect, municipalitatea a primit deja câteva milioane de coroane de stat și se așteaptă să mai primească bani. Deocamdată, design-ul gândit de ingineri este unul cu totul aparte.

Am estimat că putem prezenta proiectul complet în fața politicienilor. Mai apoi, construcția poate începe în 2018”, a declarat Randi Humborstad, directorul proiectului.

Construcția tunelului va dura între trei și patru ani, iar costul final se va ridica la două miliarde de coroane. „Este mai ieftin să construiești un astfel de tunel decât să construiești un tunel peste o șosea”, a declarat Nyrgard.

Se estimează că 84% dintre vasele care acum trec prin Stad vor putea utiliza tunelul. Asta înseamnă că proiectul va avea parte de mult sprijin politic.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *