Norvegienii trec serviciul pentru imigranti in subordinea Politiei

Directoratul de Imigrări din Norvegia va ajunge in subordinea Poliției și a serviciului de Probatiune.

Aceasta este una dintre noile măsuri luate de Guvern pentru a preveni terorismul si infractionalitatea, potrivit prim-ministrului Erna Solberg.

Alte masuri menite sa creasca siguranta publica vizeaza acordarea alocatiilor pentru copii, școlile, programul national de sănătate, cluburile pentru petrecerea timpului liber, dar și Administrația Muncii.

Să ne folosim resursele pentru a împiedica tinerii să facă greșeli ale căror consecințe pot avea repercusiuni asupra restului vieții este o investiție mică. O astfel de investiție poate să ducă mai puțini „clienți” pentru Serviciile de Securitate ale Poliției”, au declarat Prim-Ministrul Erna Solberg și Ministrul Justiției, Anders Anundsen.

Ei consideră că planul introdus de guvernul anterior în 2010 a avut o intenție bună, dar că a fost prea vag și a dus la puține rezultate concrete.

Scopul introducerii acestor măsuri este ca toată lumea să-și asume responsabilitatea pentru crearea unei societăți în care extremismul să nu dezvolte”,  a mai spus Solberg.

Dacă ne concentrăm astăzi mai mult pe partea de prevenție, atunci mâine vor exista mai puțini oameni care să reprezinte un pericol”, a concluzionat premierul norvegian.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Norvegienii trec serviciul pentru imigranti in subordinea Politiei

  1. roberto spune:

    cu parere de rau nu o sa poata nimeni sa intre in mintea unui terorist si sa afle cind e gata sa provoace o catastrofa .daca structurile norvegiene oricare ar fi ele politie pst. etc…..nu are informatii din interiorul raifacatorilor e tot mai greu sa se evite raul.traim intro lume plina de ura chiar si aici unde traiul este foarte bun…dumnezeu sa ne fereasca de rele.fost militar in legiunea straina.roberto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *