Norvegienii testeaza o noua metoda de a slabi: injectiile cu botox!

O echipă de doctori de la Universitatea Trondheim testează utilizarea botoxului – o injecție pe care o folosesc des starurile de la Hollywood pentru infrumusetare – drept tratament impotriva obezitatii.

Doctorul Bard Kulseng, profesor și asociat la Departamentul de Cercetare a Cancerului, speră ca injecțiile cu botox să poată încetini golirea stomacului și să facă pacienții să se simtă sătui mai mult timp.

Prin prelungirea timpului în care se golește stomacul, o persoană va simți mai mult senzația de sațietate și totodată i se va reduce pofta continuă de mâncare”, este menționat în studiu. El se numește „Tratament pentru obezitate prin injecții intragastrice cu botulină” și a fost demarat la începutul aceputul acestei luni, urmând să dureze un an.

Dacă testele vor avea succes, doctorii speră să folosească tratamentul ca o alternativă la operațiile chirurgicale riscante.

În cazul în care acest tratament va oferi posibilitatea de a slăbi prin metode clinice, atunci cu siguranță va reprezenta o alternativă la procedurile chirurgicale și se vor evita eventuale complicații. Totodată, rezultatele vor fi pe termen lung”, au mai explicat doctorii care se ocupă de proiect.

Până acum au mai existat diferite încercări de utilizare a injecțiilor cu botox în stomac, dar nu a fost vorba de un tratament atât de complex. Testele au arătat că o astfel de procedură este sigură pentru pacienți.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *