Norvegienii sunt campioni la deseuri electrocasnice

Norvegienii sunt campioni, când vine vorba despre deșeuri aruncate anul trecut, pe cap de locuitor. Potrivit unui raport oficial, în 2014, fiecare norvegian ar fi aruncat, în medie, 28,4 kilograme de deșeuri, cu o treime mai mult față de Statele Unite, de exemplu.

În total, anul trecut, pe tot globul s-au aruncat circa 42 de milioane de tone de deșeuri, formate în general din televizoare, frigidere și mașini de spălat. Fie că electrocasnicele nu mai funcționau, fie pentru că și-au cumpărat altele, oamenii aruncă la gunoi din ce în ce mai multe ”vechituri”.

Cele 42 milioane de tone de deșeuri ar putea reprezenta echivalentul a 1,15 milioane de camioane foarte încărcate, care ar putea forma o coadă de nu mai puțin de 23.000 de kilometri.

Problema este, însă, că numai 1/6 din deșeurile aruncate, în toată lumea, au fost reciclate corespunzător. Autoritățile norvegiene spun că hazardul deșeurilor aruncate necorespunzător duce la o „mină toxică”.

După Norvegia, Elveția și Islanda vin din urmă, când vine vorba despre cantitatea mare de deșeuri aruncate. Mai exact, în 2014, fiecare locuitor din Elveția s-a debarasat de 26,3 kilograme de deșeuri, iar cei din Islanda de câte 26,1 kilograme fiecare.

Lista continuă cu Danemarca (24 de kilograme), Marea Britanie (23,5 kilograme), Olanda (23,4 kilograme), Suedia (22,3 kilograme), Franța (22,2 kilograme).

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *