Norvegienii revolutioneaza armata: recrutii isi pot lasa plete, iar dormitoarele sunt unisex (video)

Mai nou, femeile din Armata Norvegiană impart camerele cu camarazii lor bărbați. Unii au considerat această decizie îndrăzneață, pe când alții au spus că a fost o mișcare periculoasă.

Decizia ca soldații să stea în dormitoare unisex a fost implementată într-o tabără din nordul țării, acolo unde câte două femei au început să doarmă în aceeași cameră cu patru bărbați.

Potrivit lui Ulla Britt Lilleaas, co-autor al raportului „Armata: avangarda, ariergarda și egalitatea”, femeile care au trecut deja prin experiența dormitului în camere unisex au spus că acest lucru le-a ajutat să se simtă mai mult ca un bărbat.

Trebuie să fii o echipă aici și trebuie să înveți să conviețuiești, pentru a avea încredere în cel de lângă tine”, a declarat o femeie care a concluzionat că dormitoarele unisex au reprezentat o idée foarte bună.

Noua masura vine după alte inovatii introduse Armata Norvegiană. De anul trecut, soldații au parte o zi pe săptămână de meniu vegetarian, ca parte a efortului de a “combate schimbarile climatice”.

Totodată, din august 2013, Armata a anunțat că bărbații recruți pot să-și lase părul să crească, atâta timp cât îl țin prins în coadă.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *