Norvegienii din zona Troms ingrijorati de “invazia” elanilor

Tot mai multi elani parasesc salbaticia si se apropie de zonele locuite in cautare de hrana, starnind teama in randul norvegienilor.

O turma de animale a ajuns în orașul Finnsnes din nordul țării, iar organizatia care ar fi trebuit să tina turmele de elani la distanta de zonele populate evita sa intervina.

Au fost atâtea situații periculoase până acum, încât nu mai îndrăznim să organizam acțiuni prin care să vânăm elanii”, a declarat Jan Oddvar Eriksen, șeful Ettersoksringen, organizația care ar fi trebuit să se asigure că elanii nu produc pagube sau alte incidente nedorite.

În fiecare iarnă, în jur de 120 de elani coboară în orașul Finnsnes și cauta hrana in gradinile oamenilor, intrând pe proprietatile pe care gasesc arbusti si orice altceva mai pot gasi de mancare.

Eriksen a precizat că echipa sa de interventii a fost chemată de nu mai puțin de 48 de ori in aceasta iarna, dar decis să încheie acest parteneriat cu poliția locală.

Ceva trebuie neapărat făcut. Politicienii trebuie să ia aminte la tot ce se întâmplă”, a mai spus Eriksen.

Nu este prima dată când turmele de elani ajung în zonele locuite, invadand gradinile norvegienilor. Anul trecut, în luna septembrie, animalele au invadat curțile oamenilor din Sandnessjoen. Atunci situația a fost însă ținută sub control.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *