Norvegia vrea sa scape de interdictia europeana de a comercializa carne de foca

Dupa ce li s-a interzis comercializarea produselor din carne de balenă în tarile UE, norvegienii se confrunta cu o alta problema de acest fel: acum nu mai pot exporta nici carne de focă.

Din aceasta cauza, norvegienii au facut front comun cu canadienii si contesta impreuna, la Organizația Mondială a Comerțului, interdictiile Uniunii Europene..

În 2009, Uniunea Europeană a decis să nu mai importe și să nu mai comercializeze carne de focă. Reprezentanții UE au motivat acest lucru prin faptul vânatul focilor ar reprezenta o “activitate inumană”.

Norvegia și Canada au facut insa apel la Organizația Mondială a Comerțului, pentru a încerca să recâștige dreptul de a comercializa carne de focă și în Uniunea Europeană. Cele două țări susțin că vânatul focilor este necesar pentru controlarea resurselor oceanice. Norvegienii și canadienii spun că, lasate sa se inmulteasca necontrolat, focile ar pune in pericol populația de pește oceanic.

Deocamdată nu a fost stabilită data la care Organizația Mondială de Comerț va audia din nou toate motivele și dorințele UE pe de o parte și pe cele ale norvegienilor și canadienilor pe de cealaltă parte.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *