Norvegia va trimite Romaniei anul acesta 20 de milioane de euro, cu scopul de a ajuta tara sa scape de saracie

Norvegia va ajuta Romania cu 20 de milioane de euro, cu scopul de a  ajuta tara sa scape de saracie. Mai exact, banii vor fi folositi pentru imbunatatirea conditiilor de trai, pentru educatie si alte servicii sociale.
Norvegienii au anuntat ca se vor ocupa in principal de tiganii care locuiesc intre gunoaie. Si este vorba despre locurile pline de gunoaie din apropierea Clujului, in mod special.


`Romania se confrunta cu provocari serioase in privinta saraciei si a excluderii sociale, in special cand vine vorba despre tigani. De aceea vom aloca Romaniei granturi norvegiene, cu scopul de a imbunatati nivelul de trai`, a declarat Vidar Helgesen, din partea biroului Prim-Ministrului Norvegiei, de asemenea responsabil de Ministerul de Afaceri Externe din Norvegia (Partidul Conservator)
Potrivit unui ziar norvegian, Romania este considerata a fi una dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana. Mai mult de 40% din populatia tarii (aproximativ 9 milioane de oameni) este saraca. In plus, norvegienii considera ca un numar mare de romani nu au acces la o educatie potrivita, ca nu beneficiaza in mod corespunzator de sistemul de sanatate sau de alte servicii sociale.
Totodata, Norvegia nu crede ca exista solutii simple si rapide pentru rezolvarea problemelor din Romania. Programul prin care vor fi transferati cele 20 de milioane de euro isi propune sa ajute persoane sarace, conturandu-le oportunitati educationale pe termen lung (inclusiv traininguri vocationale), posibilitatea de a beneficia de sistemul de sanatate sau alte servicii sociale.
`Ne vom axa pe o expertiza a organizatiilor internationale, precum Banca Mondiala sau Unicef si ne vom ajuta de experienta castigata de ele`, a mai spus Helgesen.
Cine vor fi cei vizati? Copii, tineri, parinti, persoane fara locuri de munca, autoritati publice, dar si organizatii non-guvernamentale. De asemenea, banii vor fi folositi si pentru campanii de promovare a gradului de constientizare ca nu trebuie sa existe discrimare si pentru promovarea tolerantei in societatea romanesca.

 

Proiectul norvegian vizeaza 15 judete din intreaga Romanie. Unul dintre principalele aspecte de care norvegienii vor sa se ocupe ramane insa problema tiganilor la nivel national.
Pana acum, Norvegia a mai alocat 17 milioane de euro pentru programe referitoare la reducerea saraciei din Romania. Impreuna cu acest nou program, in total va fi vorba de 37 de milioane de euro. Proiectele se vor desfasura pana in 2017. In aceasta perioada, Romania va beneficia in total de 305 milioane de euro din partea Norvegiei.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Norvegia va trimite Romaniei anul acesta 20 de milioane de euro, cu scopul de a ajuta tara sa scape de saracie

  1. Florea Gheorghe spune:

    BANII NU O SA AJUNGA NICIODATA LA SARACI O SAI MANANCE TOT BOGATII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *