Norvegia va inchiria o inchisoare din Olanda

E oficial: Norvegia va închiria o închisoare din Olanda și va trimite acolo aproximativ 300 de pușcăriași. Asta pentru în închisorile din Norvegia nu mai este spațiu. De asemenea, anumite clădiri care sunt folosite drept închisori pe teritoriul norvegian sunt acum închise pentru renovări. Așadar, Norvegia a fost obligată să găsească o alternativă.

Am luat în primire o situație provocatoare de la fostul Guvernul: prea puține închisori, a declarat Anders Anundsen, Ministrul Justiției din Norvegia.

Întreaga afacere este referitoare la mai multe celule din Olanda care ar permite Norvegiei să evite problema aglomerării. Astfel, Norvegia va putea să-și păstreze standardele din închisori. În prezent, renovarea închisorilor din Norvegia este estimată la circa 4,4 miliarde de coroane, adică aproximativ 700 de milioane de dolari.

Până acum, Olanda a mai închiriat o închisoare, însă Belgiei. Contractul a fost pentru câțiva ani, dar acum este pentru prima dată când Olanda închiriază o închisoare unei țări care nu îi este vecină.

În închisoarea din Olanda nu vor ajunge decât cei care au sentințe pentru o perioadă foarte îndelungată. De asemenea, nu este pentru prima dată când Norvegia încearcă să închirieze o închisoare dintr-o altă țară.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *