Norvegia trece la ora de iarna in aceasta noapte

Norvegia revine duminica, 26 octombrie 2014, la ora oficiala de iarna. Ceasurile se vor da cu o ora inapoi, ora 3:00 urmand sa devina ora 2:00.

Astfel, se incheie orarul de vara, care debuteaza in ultima duminica a lunii martie, iar diferenta fata de timpul universal (GMT) este din nou de 1 ora.

Ceasurile vor fi date inapoi cu o ora, astfel ca duminica, 26 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lunga zi a anului.

Odata cu incetarea folosirii orei de vara, 70 de tari din Europa si Statele Unite ale Americii dau ceasurile cu o ora inapoi. Marea Britanie, Irlanda si Portugalia vor reveni la ora GMT.

Spania, Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Norvegia si Olanda vor fixa ceasurile la ora GMT+1, in timp ce Estonia, Cipru, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania, România isi vor fixa ceasurile la ora GMT+2.

Prin introducerea orei de vara s-a urmarit sa se beneficieze cat mai mult de lumina naturala (a Soarelui) si reducerea folosirii luminii artificiale.

Mai multe detalii aici

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *