Norvegia, tara cu cea mai scumpa benzina din lume

Norvegia este țara cu cea mai scumpă benzină din lume, urmată îndeaproape de Turcia și Hong Kong.

În fiecare an, Bloombrg Gasoline Price Ranking scoate la iveală care sunt țările cu cea mai scumpă benzină din lume. Topul include informații despre prețul pentru un galon de bezină (un galon de benzină reprezintă aproximativ 3,7 litri). De această dată, Norvegia s-a clasat pe locul I, având cea mai scumpă benzină din lume. Aici, un galon costă, în medie, 9,26 de dolari.

Pe de altă parte, în India, șoferii trebuie să cheltuiască tot ce muncesc într-o zi pentru un singur galon de benzină.

Însă norvegienii, având și venituri ridicate, aproape nu se simte consumul de benzină. Potrivit studiilor, venitul mediu zilnic al unui norvegian este de 272 de dolari, iar din acești bani, un localnic plătește doar 3,4 la sută pentru a cumpăra un galon de benzină.

În același timp, pentru a umple rezervorul unei mașini Chevrolet, în Venezuela cineva ar trebui să plătească 1,56 de dolari, în Statele Unite ale Americii 114 dolari, iar în Norvegia 361 de dolari.

B

O situație interesantă găsim și în Pakistan, acolo unde un șofer cheltuie circa 29% din banii pe care îi câștigă într-o singură zi doar pentru un litru de benzină.

Potrivit Gasoline Price Ranking, în România venitul mediu zilnic este de 28 de dolari, iar un șofer trebuie să cheltuie 22% din acești bani pentru a cumpăra un galon de benzină. Anul acesta, România s-a clasat pe locul 29.

Romania

Dacă pe primele locuri în ceea ce privește cea mai scumpă benzină din lume se află Norvegia, Turcia și Hong-Kong, pe următoarele locuri se află: Italia (8,11 dolari pentru un galon de benzină), Olanda (8,07 dolari pentru un galon de benzină), Israel (7,76 dolari pentru un galon de bezină), Danemarca (7,64 de dolari pentru un galon de benzină), Marea Britanie (7,33 de dolari pentru un galon de benzină), Portugalia (7,18 dolari de dolari pentru un galon de benzină) și Belgia (7,15 de dolari pentru un galon de benzină).

Țările cu cea mai ieftină benzină sunt: Venezuela (0,04 dolari de dolari pentru un galon de benzină), Arabia Saudită (0,45 de dolari pentru un galon de benzină), Kuweit (0,79 de dolari pentru un galon de benzină), Egipt (1,38 de dolari pentru un galon de benzină) și Iran (1,42 de dolari pentru un galon de benzină).

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.tnp.no și www.bloomberg.com

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *