Norvegia se afla in topul tarilor unde se studiaza cu buget redus, iar salariile dupa absolvire intrec orice asteptari

O analiză realizată de Educativa, agenție care îi consiliază gratuit pe tinerii interesați să studieze în străinătate, spulberă mitul conform căruia educația în afara țării este un lux.

În Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda și Scoția, studenții străini nu plătesc nici un leu pentru că frecventează facultatea, iar în Franța și Germania taxele sunt egale cu prețul unei excursii la mare în România, doar câteva sute de euro.

Rata de angajare a celor care au studii în străinătate este peste 83% conform Eurostat. Mai mult, în funcție de facultate, rata de angajare poate fi chiar 100%.

Nivelurile salariale sunt de peste 400 de euro în Olanda, și peste 500 de euro în Marea Britanie și Germania. În Danemarca un job part time este remunerat chiar și cu 900 de euro (unde și prețurile sunt mai mari decat în celelalte state vestice).

Traiul scump, compensat de salarii îndestulătoare, astfel chiria variază între 150 și 600 de euro (în funcție de țară, oraș și preferințe), iar costurile alimentelor se situează în jurul sumelor de 150-200 de euro.

În ceea ce privește ieșitul în oraș, o masă poate costa între 5 euro în Germania și 25 de euro în Danemarca, iar pentru o bere se plătește între 2 euro în Franța și 5 euro în Germania. Costurile pot fi acoperite aproape în totalitate printr-un job part-time.

Cititi mai multe amanunte in Evenimentul Zilei

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *