Norvegia schimba metoda de rezolvare a problemei dependentilor de droguri

Începând din 2006, în Oslo și în Bergen, dependenții de droguri au început să primească ajutor, în loc să fie condamnați la închisoare. Acum, parlamentarii norvegieni vor să introducă această regulă în toată țara, având în vedere că programul s-a desfășurat foarte bine până acum.

Institutul Național pentru Cercetarea Drogurilor (SIRUS) desfășoară, începând din 2006, un program numit ND, prin care dependenții de droguri primesc ajutor specializat, în loc să fie închiși după gratii. Asta înseamnă că persoanele care consumă droguri primesc ajutor și sunt supravegheate tot timpul. Dacă încalcă regulile, ajung după gratii. Reprezentanții SIRUS sunt încântați de faptul că, până acum, peste o treime din cei înscriși în program, și-au terminat contractul cu brio. Cercetătorul Sturla Falck spune că rezultatul este unul foarte bun.
Rezultatul arată că putem privi la acești oameni ca la oameni cu probleme de sănătate, nu ca la o problemă criminală. Acum, majoritatea din Parlament dorește ca programul ND din Oslo și Bergen să devină permanent și să-l extindă și către alte orașe‘, a declarat Sturla Falck.
Politicienii susțin ideea și chiar fac tot ce le stă în putință pentru a o duce la bun sfârșit.
Este important ca dependența să fie recunoscută ca o boală și să fie luate diferite măsuri și tratamente, în locul unor pedepse. Este cel mai bun lucru pentru comunitate și pentru dependenți‘ a declarat Ketil Kjenseth, din partea Partidului Liberal.
A consemnat Lidia Rusu 
Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *