Norvegia locul patru in lume la integrarea imigrantilor

Potrivit unui studiu al ”Indicelui Politicilor de Integrare a Migranţilor”, Norvegia se afla pe locul patru in lume la integrarea imigrantilor, dupa Canada, Finlanda si Noua Zeelanda. In lista se afla 38 de tari.  Ultima data cand Norvegia a fost evaluata, in anul 2011, s-a clasat pe locul 7 din 31 de tari. 

Indicele Politicilor de Integrare a Migrantilor ia in calcul 167 de indicatori diferiti si 8 politici care influenteaza modul in care un imigrant nou ajunge cetatean al tarii respective. Cercetarea se concentreaza asupra analizei legilor si regulilor care se aplica dar si pe oportunitatile oferite imigrantilor.

Norvegia este apreciata pentru programe de includere a imigrantilor si pentru faptul ca imigrantii pot participa politic in societatea norvegiana. In acelasi timp, Norvegia este criticata pentru politicile stricte privind reunificarea familiei si cerintele ridicate pentru a obtine cetățenia norvegiană.

Raportul mai evidentiaza si faptul ca multi imigranti sunt supracalificati pentru joburile pe care le obtin. Datele din Norvegia au fost transmise de Institutul de cercetare sociala.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *