Norvegia infiinteaza un nou aeroport, in apropiere de Cercul Arctic

avionNorvegia intentioneaza sa amenajeze un nou aeroport in apropierea Cercului Arctic. Saptamana trecuta, Parlamentul Norvegian a avizat planurile bazei aeriene, a carei arhitectura este inspirata de muntii Traena aflati in apropiere.

Acesta va fi primul aeroport al Norvegiei construit in ultimii 40 de ani, si promite pasagerilor internationali accesul facil la o gama larga de atractii turistice.

In zona se produce fenomenul de nopti albe pentru cateva saptamani la inceputul verii. De aici se pot observa cu usurinta aurore boreale. De asemenea, aeroportul ofera un punct de plecare intr-o calatorie de-a lungul drumului de coasta Helgeland. In larg se intind 14000 de insulite, la multe dintre ele accesul este posibil doar cu ajutorul bacului.

Provocarea de a construi in climatul arctic si aducerea materialelor de constructii din toata tara fac ca deocamdata sa nu existe date exacte cu privire la infiintarea noului aeroport. Cel mai recent aeroport norvegian a fost amenajat de asemenea in interiorul Cercului Arctic, la Norvak, dar ofera un acces international limitat.

Sursa: Norway News

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *