Norvegia, in topul tarilor cu cei mai muncitori locuitori

Norvegia are una din cele mai mari rate din lume în privința numărului de femei care lucrează.

De asemenea, o buna parte din populația masculina are un loc de munca, ceea ce face Norvegia, în mod oficial, una dintre cele mai muncitoare națiuni din lume.

73,5% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani din Norvegia au un loc de muncă, potrivit reprezentanților Organizației Mondiale pentru Dezvoltare și Cooperare Economică.

Numai Islanda și Elveția au rate mai mari în privința numărului de femei care lucrează, potrivit aceleiași Organizații.

Servicii precum cele din grădinițe, securitate socială sau concediile maternale sau parternale oferă femeilor posibilitatea de a intra mai ușor în câmpul muncii”, a declarat Roger Bjornstad, economist.

Norvegia are o rată mare și în privința bărbaților carea lucrează. Aceasta este 77,3%, dar cu toate că este mare, există alte opt țări cu rate mai mari.

În ciuda faptului că raportul Organizației arată că foarte mulți norvegieni lucrează, s-a demonstrat faptul că ei lucrează mai puține ore comparativ cu oamenii din alte țări. În 2012, un norvegian a lucrat, în medie 1.420 de ore.

Cu toate că politicile noastre din câmpul muncii aduc foarte mulți oameni în Norvegia, pentru un job, cei ce lucrează își prețuiesc foarte mult timpul liber”, a explicat Bjornstad.

 

 Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to Norvegia, in topul tarilor cu cei mai muncitori locuitori

  1. hansy spune:

    da, aveti dreptate…cei mai muncitori oameni sunt in norvegia…dar nu s norvegieni, e clar.sunt imigrantii.Scrieti si de rata mare de somaj provocata de nr.puturosilor de norvegieni care mai bine stau pe banii de nav decat sa lucreze! Imi pare rau ca se creeaza o imagine perfecta a tarii acesteia, ceea ce ii impinge pe multi romani sa vina direct, fara sa se gandeasca mult.Bine ar fi sa fiti obiectivi, sa se stie tot ce e bine de stiut.Cu stima.

    • Nico spune:

      Generalizarea pe care o face Hansy arata cat de reduse ii sunt cunostintele cu privire la % norvegienilor angajati in toate domeniile de munca (se pare ca Hansy se refera doar la un anumit domeniu unde nr. angajatilor imigranti depaseste pe cel al norvegienilor). Ii recomad sa se informeze mai detaliat inainte de a scrie asemenea aberatii si inainte de a face asemenea generalizari. Tipic romanului sa arunce cu noroi fara se informeze inainte. Ai incercat cumva Hansy sa obtii si tu bani/pensionare medicala de la NAV si nu ai reusit? Eu am lucrat in NAV si doresc sa te informez ca marea majoritate a celor care “snyter” på NAV sun strainii si nu norvegienii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *