Norvegia este ”invadata” de infractori suedezi de origine somaleza și irakiana

Găști de tineri infractori proveniti din suburbiile din Stockholm și Goteborg vin tot mai des in Norvegia, unde comit jafuri și alte acte violente.

Am observat o creștere referitoare la numărul bandelor suedeze care se mută în Oslo. Din ce în ce mai mulți infractori vin în Norvegia din Suedia și se pare că trendul va continua și în 2014”, a declarat Geir Ellefsen, reprezentantul poliției din Oslo.

Declarația a venit după ce mai mulți cetățeni suedezi (cu origini nord-africane si din Orientul Mijlociu) au fost arestați luni în Oslo și au fost acuzați de mai multe jafuri care au avut loc în capitala norvegiană în decurs de mai puțin de o săptămână.

Bărbații au fost arestați după ce au părăsit camera de hotel în care stăteau și după ce poliția a descoperit acolo mai multe obiecte ce fuseseră declarate furate din diferite apartamente.

Ellefsen a mai precizat că multe dintre găștile “suedeze” sunt foarte cunoscute în țara de origine, tot pentru astfel de acte.

Trei din cei patru suedezi care au fost arestați sunt de origine somaleză, în timp ce al patrulea este de origine irakiană. Poliția din Oslo crede că acest grup a comis cel puțin 30 de jafuri în Oslo, în luna ianuarie.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *