Norvegia creste fondul pentru lupta impotriva HIV/SIDA, tuberculoza si malarie

Guvernul norvegian va creste în mod substanțial suma pe care o va direcționa către programul de combatere a HIV/SIDA, tuberculozei și malariei. În ciuda progreselor medicinei, în întreaga lume există milioane de oameni care suferă din cauza acestor boli.

Norvegia va contribui, în perioada 2014-2016, cu 1,7 miliarde de coroane la Fondul Global al Luptei împotriva SIDA, tuberculozei și maleriei. Este vorba de o sumă mai mare cu circa 25% față de perioada 2011-2013.

Din ce în ce mai mulți oameni primesc tratamente pentru aceste boli, din ce în ce mai puțini mor din aceste cauze și fenomenul infestării este în scădere. Cu toate acestea, este crucial să nu uităm cât de grave și periculoase sunt aceste boli care continuă să afecteze viețile oamenilor și comunitățile în general”, a declarat Borge Brende, Ministerul de Externe al Norvegiei.

În prezent, în întreaga lume primesc tratament pentru HIV/SIDA aproximativ șase milioane de oameni. Tratamentele acestora sunt finanțate de Fondul Global. Se estimează că în perioada 2000-2010, aproximativ 1,1 milioane de oameni care sufereau de malarie au rămas în viață datorită tratamentelor finanțate prin Fondul Global.

Sursa: www.norwaynews.com 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *