Norvegia are un numar record de politisti: la finele lui 2014, Politia avea circa 15.500 de angajati si cresterea continua

Noua din zece studenti care au terminat Academia de Politie in Norvegia in 2012 au primit deja un loc de munca permanent. De asemenea, 88% dintre absolventii de anul trecut au deja de lucru, potrivit Directoratului de Politie. La finele lui 2014, Politia din Norvegia avea 15.495 de angajati.


`Niciodata nu am mai avut atat de multi angajati in Politie in Norvegia ca acum, iar cresterea din ultimii ani este cea mai mare inregistrata vreodata. Cresterea vine in contextul european extraordinar`, a declarat Odd Reidar Humlegard, seful Politiei. El a mai spus ca vor fi mai multi politisti, un mai bun raspuns la urgente si o capacitate de investigatie mai mare ca urmare a cresterii numarului de angajati din sistem.

 
Ministrul de Justitie, Anders Anundsen (Partidul Progresist) si-a propus ca pana in 2020, in Norvegia sa fie cate doi politisti la 1000 de locuitori. Asta inseamna ca in viitor cresterea va continua. Anual, cate 720 de tineri vor fi acceptati la Academia de Politie. De asemenea, Politia isi va mari echipa de avocati anul acesta.
Anul trecut, la Academia de Politie s-au inscris 4.200 de candidati. Seful Academiei, Nina Skarpenes crede ca in 2015 se vor inscrie si mai multi tineri. Deadline-ul este 1 martie.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *