Norvegia are in plan cumpararea unor submarine: in prezent Guvernul a alocat 1,4 miliarde de coroane pentru intretinerea flotei

Submarinele pe care Norvegia le deține în prezent au fost utilizate în ultimii 20 de ani. Recent, Guvernul a alocat 1,4 miliarde de coroane pentru îngrijirea flotei. De asemenea, Guvernul are în plan cumpărarea unor submarine noi.

Departamentul Apărării din Norvegia a format așadar un comitet care va evalua posibilitatea achiziționării unor noi submarine pentru a le înlocui pe cele din dotare (submarine de tip Ula). Cele șase submarine Ula ale Norvegiei au fost cumpărate între 1989 și 1992, iar atunci s-a precizat că durata lor de viață este de până la 30 de ani.

Așadar, submarinele vor fi depășite în 2020. Pe lângă problema anilor de când sunt utilizate, submarinele au fost fabricate conform tehnologiei din 1980,  așa că autoritățile consideră că în prezent submarinele nu mai sunt la nivelul așteptărilor.

Submarinele reprezintă o forță vitală pentru Forțele Armante norvegiene și au un deosebit impact asupra capacității noastre de apărare. Împreună cu navele aeriene de luptă și Forțele Speciale, submarinele se numără printre cele mai importante moduri de apărare. Așadar, este important să știm acum că am stabilit despre viitoarea achiziție de submarine că este un proiect la care trebuie să lucrăm”, a declarat Ministrul Apărării din Norvegia, Ine Eriksen Soreide.

Actualele submarine Ula Class vor avea 35 de ani atunci când vor fi înlocuite. Totuși, submarinele Ula trebuie să fie păstrate funcționalbile încă cinci ani pe lângă această perioadă, conform procedurilor.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *