China refuză să mai importe somon din anumite regiuni din Norvegia

Peștele reprezintă o parte importantă din resursele Norvegiei, însă China a impus din nou restricții în ceea ce privește importul de somon. De ce? China se teme că somonul pe care îl importă din trei regiuni din Norvegia ar conține un virus. Asta au anunțat luni autoritățile norvegiene.

Pe 23 martie, Beijing a emis o hârtie oficială prin care anunță că refuză să mai importe somon din trei regiuni din Norvegia, pe motiv că peștele ar conține un virus și dacă ar fi consumat, ar dăuna sănătății. Ceea ce a făcut acum China atrage după sine consecințe grave pentru Norvegia, întrucât cantitatea de somon ce nu va mai fi trimisă către teritoriul chinez reprezintă o cincime din exporturile către această țară.

Lucrurile nu s-au oprit aici. China a decis să controleze mult mai bine somonul pe care îl primește și din alte regiuni norvegiene.

Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor din Norvegia a primit noutățile printr-o scrisoare oficială din partea reprezentanților chinezi.

Considerăm că nu există niciun risc în ceea ce privește peștele exportat de Norvegia, pentru că produsele norvegiene merg direct către consum. Virsul despre care vorbesc autoritățile chineze nu este periculos pentru oameni”, au transmis autoritățile norvegiene.

Cu toate acestea, legăturile Norvegiei cu China par să se înrăutățească atunci când vine de exportul de somon. Până acum, exportul de somon către China a scăzut de la 90 de procente la doar 30 de procente. Noile restricții vin în urma anunțului Rusiei că va verifica mai bine peștele primit din apele ce scaldă teritoriul norvegian.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *