Norvegia a deportat un numar record de imigranti in luna octombrie

În luna octombrie Norvegia a deportat un număr record de imigranți, respectiv 824. Recordul anterior fusese de 763 de oameni deportați în luna septembrie.

Poliția pentru Imigranți din Norvegia consideră că unul dintre motivele pentru care au fost deportați atât de mulți imigranți în luna octombrie este că autoritățile și-au schimbat prioritățile. De asemenea, a devenit mai ușor pentru autoritățile norvegiene să deporteze oameni în Afghanistan sau Nigeria.

Luna octombrie ne ajută să ne atingem targetul pentru acest an”, a declarat Kristin Kvigne, șeful Poliției pentru Imigranți din Norvegia.

Guvernul norvegian și-a propus ca în 2014 să deporteze 7.100 de oameni. Până la finele lui octombrie, Norvegia deja deportase 5.876 de oameni.

O parte dintre cei care au fost trimiși înapoi acasă erau oameni în căutare de azil, dar ale căror cereri au fost refuzate. Așadar, au fost deportați împreună cu familiile lor. Majoritatea imigranților care au fost trimiși acasă au comis însă diferite infracțiuni în Norvegia. Ei au mai fost trimiși acasă o dată, dar s-au întors ilegal în Norvegia.

Kvigne a mai precizat că este important ca autoritățile norvegiene să privească la numărul crescând al imigranților deportați în comparație cu scăderea criminalității din Norvegia.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *