Nomad Film Festival la Oslo, in perioada 17-19 septembrie 2015

Dacă sunteți pasionați de filme, atunci trebuie să știți că în perioada 17-19 septembrie, în Oslo are loc Nomad Film Festival. Acesta se desfășoară la Muzeul Intercultural din Oslo. În cadrul acestui festival vă veți putea bucura de șase lungmetrașe și de șase scurtmetraje. Toate acestea tratează problema minorităților etnice.

Dedicat tuturor iubitorilor de film – fie acesta lung sau scurtmetraj – Nomad International Film Festival readuce în prim-plan, prin intermediul limbajului universal al cinematografiei, concepte ca tolerența și diversitatea etnică, întrepătrunderea culturilor și respectul față de oameni și identitatea lor. Nomad International Film Festival este un festival cu și despre minoritățile culturale din România și, în același timp, o sărbătorire cinematografică a valorilor umane care ne definesc în context european, potrivit informațiilor de pe www.nomadfestival.ro.

În cadrul evenimentul veți putea vedea:

Toto și surorile lui (r. Alexander Nanău – Grand Jury Prize la Angers EFF 2015, Silver Eye Award pentru Cel mai bun documentar la Jilhava IDFF)

 

Pașaport de Germania (r. Răzvan Georgescu)


Usturoi (r. Lucian Alexandrescu)

Sunt a ta (r. Iram Haq – film în selecția oficială la Toronto IFF și care a primit Special Mention of the Jury la Les Arcs 2013)

Drumul păsărilor (r. Klara Trencsenyi, Vlad Naumescu – Best Romanian Documentary la ASTRA 2009)

Trenul vieții (r. Radu Mihăileanu – premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film de debut la Veneția 1998, Premiul publicului pentru un film internaţional la Sundance 1999)

Despre festival puteți afla mai multe pe site-ul: http://www.nomadfestival.ro/proiectii-nomad-film-festival-la-oslo/

Despre Muzeul Intercultural din Oslo: 

Program: marți-duminică, 11:00-16:00
Adresa: Tøyenbekken 5, 0188 Oslo, Norway
Telefon: +47 22 05 28 30
E-mail[email protected]

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaytoday.info/http://www.nomadfestival.ro/

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *