Negocieri îndelungi asupra bugetului Norvegiei pe anul 2014

Partidele din Norvegia nu reușesc să se pună de acord asupra bugetului pentru anul viitor, cu toate că au avut discuții îndelungate în ultimele două zile.

Partidul Conservator, împreună cu cel Progresist s-au întâlnit prima oara joi seară cu Partidul Liberal și cu Partidul Creștin Democrat. Inițial, ultimele două partide se aflau într-o coaliție, dar au decis să nu se alăture celorlalte două pentru a forma Guvernul. Cu toate acestea, cele patru partide au discutat despre bugetul pe 2014.

Sper că ne apropiem de o înțelegere. Suntem pregătiți să petrecem oricât timp este nevoie”, a declarat Trine Skei Grande, șeful Partidului Liberal. Aceasta nu a dorit să dezvăluie asupra cărui capitol de buget nu se pot pune de acord deocamdată. „Este vorba de realizarea unei viziuni pe care să o agreăm cu toții”, a mai spus Grande reporterilor.

Potrivit NRK, se pare că anul viitor vor fi alocate mai multe fonduri pentru rețeaua feroviară. Potrivit aceleiasi surse, a fost propusă și reducerea taxelor, dar până la această oră nu s-a luat nicio decizie.

Cert este că cele patru partide trebuie să ia o decizie până pe 20 noiembrie, data limită până când planul bugetului urmează să fie înmânat Comisiei Financiare a Parlamentului.

Sursa: http://www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *