Ministrul Sanatatii cere tratamente mai eficiente pentru persoanele cu probleme psihice

Serviciile medicale pentru persoanele care au probleme mintale trebuie îmbunătățite. Aproape jumatate dintre omorurile din ultimii 10 ani au fost comise de bolnavi psihic. Ministrul Sănătății, Bent Hoie, a adaugat că persoanele care au astfel de probleme nu trebuie să fie stigmatizate.

Actualele servicii medicale nu sunt destul de bune. Așadar, aș vrea să fac o prioritate din tratarea celor cu probleme de sănătate psihică și din medicamentația de care au nevoie”, a precizat Hoie.

Potrivit NRK, 102 persoane au fost ucise în perioada 2003-2013 de către oameni care suferă de diferite boli mintale.

Atunci când 102 din 228 de ucideri au fost realizat de persoane care suferă de boli serioase mintale, este un semn că serviciile noastre în această privință nu sunt destul de bune și că trebuie să prevenim alte asemenea  acte de violență. Cred că unele dintre aceste omoruri ar fi putut fi prevenite dacă respectivii criminali ar fi fost tratați așa cum au nevoie și cu mai multa responsabilitate”,  a declarat Erik Nadheim, directorul Consiliului de Prevenire a Crimelor.

Hoie a promis că Guvernul va investi mai mult în sistemul medical dedicate persoanelor cu boli mintale.

Am început deja să extindem acest sector. Vor fi investiți mai mulți bani, cu precizarea că unii deja au ajuns la câteva spitale ce au fost prioritizate”, a mai arătat Hoie.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *