Ministrul norvegian al Sanatatii si partenerul lui de viata si-au propus sa-i supere pe rusi

Bent Hoie, Ministrul Sănătății în Norvegia a declarat luni că va pleca la Olimpiadele din Sochi împreună cu soțul său, Dag Terje Solvang.

Oficialul norvegian vrea sa atraga astfel atenția rușilor asupra faptului că fiecare ar trebui să aibă libertatea de a-și alege orientarea sexuală.

Este normal să-l iau pe Dag Terje cu mine, mai ales la un astfel de eveniment”, a precizat Hoie. El a continuat, adăugând că „acestea fiind spuse, toată lumea ar trebui să înțeleagă că doi bărbați care sunt căsătoriți se gândesc și la drepturile pe care le au”.

Alți câțiva politicieni au declarat și ei că vor boicota jocurile care în mod normal ar trebui să înceapă vineri. Printre ei se numără președintele Franței, Francois Hollande, dar și președintele Germaniei, Joachim Gauk.

 Bard Nylund, liderul asociației care militeaza pentru drepturile minoritatilor sexuale din Norvegia, l-a îndemnat pe Hoie să-i sustina cauza la Soci.

Este grozav că Bent Hoie merge cu Dag Terje, dar consider că ar trebui să și spună rușilor în mod explicit ceva despre toată această situație”, a declarat Nylund.

Și SUA va trimite câțiva reprezentanți gay de seamă, printre care Billie Jean King, un tenismen recunoscut ai anilor 70, dar și un fost jucător de hochei, Catilin Cahow.

Sursa: www.thelocal.no

Sursa foto: Erlend Aas / Scanpix NTB

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *