Ministrul Justitiei, Anders Anundsen, anunta ca politistii norvegieni vor beneficia de elicoptere inchiriate de la firme private

Poliția din vestul și nordul Norvegiei va putea folosi, în curând, eclicoptere private. Decizia a fost luată după ce Ministrul Justiției, Anders Anundsen a început să caute parteneriate cu firme din sectorul privat.

În prezent, Poliția din Norvegia dispune de un singur elicopter, iar acesta este în Oslo. În plus, elicopterele militare se află în Rygge, Ostfold. Așadar, în restul țării, autoritățile sunt destul de vulnerabile și, în cazul unei situații extraordinare, nu au la dispoziție un mijloc de transport cu care să se poată deplasa mai repede. 

Pe coasta de vest, singura metodă de deplasare pentru polițiști este, deocamdată, mașina. Asta înseamnă că în anumite cazuri, durează câteva ore până ca autoritățile să ajungă la fața locului. Așadar, vom intra într-un parteneriat cu diferiți jucători de pe piață, pentru a profita de resurse deja existente”, a anunțat în mod oficial Anundsen.

Ministerul Justiției este într-un dialog cu Statoil, care a asistat la identificarea firmelor care ar putea pune la dispoziție elicoptere. În prezent, Statoil cooperează cu CHC Helikopter Service și Bristow Norway. Anundsen a mai precizat că Ministerul pe care îl reprezintă este în dialoguri și cu câțiva piloți, iar unul dintre ei este de la baza din Hammerfest.

Deocamdată, Anders Anundsen nu a anunțat de câte elicoptere vor beneficia polițiștii și nici de când se va întâmpla asta.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *