Ministrul de Justitie din Norvegia duce o lupta apriga impotriva imigrantilor: a deportat circa 7.300 de persoane anul trecut si nu se va opri

Date oficiale arată faptul că anul trecut, Ministerul de Justiție a deportat un număr record de imigranți.
Vinerea trecută, Anders Anundsen, Ministrul de Justiție din Norvegia (Partidul Progresist) a participat la o audiere în Parlament.

Principala temă de discuție a fost legată de imigranții trimiși forțat de statul norvegian înapoi în țările lor. Dacă în 2013, circa 5.100 de imigranți au fost deportați, anul trecut numărul a ajuns la 7.100.


Cu toate că ministrului i s-a cerut în repetate rânduri în vara lui 2014 să renunțe la ideea că trebuie să deporteze cât mai mulți imigranți, Anundsen nu s-a lăsat înduplecat și și-a urmat target-ul pe care și-l propusese pentru anul care s-a încheiat nu demult.
În urma ședinței din Parlament, departamentul de Poliție care se ocupă de imigranți a făcut publice datele următoare: 7.259 de persoane au fost deportate din Norvegia în 2014, ceea ce înseamnă că au fost deportați cu 22 de procente mai mulți imigranți față de 2013. Mai mult, anul trecut se pare că au fost deportați mai mulți imigranți decât își propusese însuși Ministrul Justiției.
Dintre cei deportați în 2014, circa 2.800 au fost trimiși în țările lor de origine din cauza faptului că au comis mai multe infracțiuni. Când vine vorba despre minori, anul trecut au fost deportați 649, iar dintre aceștia, 80 locuiseră în Norvegia mai mult de patru ani până în momentul deportării.

Autor: Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *