Ministrul Agriculturii din Norvegia: ‘Alimentele din Norvegia sunt foarte scumpe!’

Ministrul Agriculturii din Norvegia, Sylvi Listhaug consideră că prețurile pentru alimente au devenit mult prea mari în ultimele luni, în această țară. Ea a oferit însă și câteva explicații pentru care s-a întâmplat asta.

Creșterea prețurilor poate fi explicată, cel mai probabil, de faptul că s-a depreciate coroana. Însă, consumatorii trebuie să ne ajute cu inflația, a declarant Listhaug, pentru o publicație norvegiană.

Potrivit informațiilor furnizate de către autoritățile din Norvegia, în ultimele patru luni, alimentele s-au scumpit cu 5,4 procente. Prețurile la mâncare au crescut, de asemenea și vara trecută, însă atunci prețurile au fost majorate cu 3,2% într-o singură lună. Începând de atunci, Ministrul Agriculturii a spus că urmărește îndeaproape creșterile la prețurile alimentelor. Acum, ministrul a declarat că lucrează la o legislație referitoare un comerț mai profitabil.

Sylvi Listhaug a mai declarat faptul că în Norvegia există dor trei lanțuri de supermarketuri norvegiene și că Guvernul trebuie să urmărească îndeaproape competiția.

În prezent, Asko, deținută de Norway Group este principalul furnizor de mâncare pentru hoteluri, restaurante și chioșcuri.

A consemnat Lidia  Rusu 

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Ministrul Agriculturii din Norvegia: ‘Alimentele din Norvegia sunt foarte scumpe!’

  1. Surugiu Gheorghita spune:

    Prea scumpe …foarte scumpe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *