Miliardarul rus Mihail Fridman a cumparat campurile petroliere si gazifere ale E.ON din Norvegia

Oligarhul rus Mihail Fridman a cumparat activele petroliere si gazifere ale E.ON din zona norvegiana a Marii Nordului, pentru 1,6 miliarde dolari, dupa ce incercarea de a se implanta in regiunea britanica a aceleiasi mări a fost blocata de guvernul de la Londra.

Ministerul britanic al Energiei i-a impus in primavara acestui an miliardarului rus Mihail Fridman sa vanda zacamintul gazifer North Sea pe il achizitionase in cadrul unui contract mai amplu de preluare, pentru 5,4 miliarde dolari, a companiei germane DEA. LetterOne, fondul controlat de oligarh, a vandut saptamana trecuta zacamintul catre compania elvetiana Ineos.

LetterOne administreaza fonduri si participatii in valoare de 21,9 miliarde de euro, fiind activa mai cu seama in domeniul energetic si de telecomunicatii. Presedintele Consiliului de administratie al firmei cu sediul in Luxemburg este Michail Fridman, un oligarh rus.

DEA – filiala de petrol si gaze a grupului german RWE – a fost cumparata de LetterOne Group, divizia de investitii a miliardarului rus Mikhail Fridman, pentru 5,4 miliarde de dolari. In urma achizitionarii activitatilor din domeniul petrolului si gazelor detinute de E.ON, compania DEA isi va dubla productia in Norvegia.

Conform revistei americane Forbes, averea lui Mikhail Fridman se ridica la 14,6 miliarde de dolari, el fiind pe locul 68 in topul celor mai bogati oameni din lume. Activele detinute Mikhail Fridman in sectorul energetic se gasesc in diverse state, din Algeria pana in Polonia si din Libia pana in Norvegia.

Compania E.ON (Distributie) activează și în Romania, fiind primul distribuitor integrat de gaze naturale si electricitate. Opereaza o retea de distributie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri si o retea de distributie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind in total circa trei milioane de clienti.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *