Masura “populista”: Primaria din Batsfjord va plati cate 1.000 de coroane pentru fiecare nou-nascut

Pentru fiecare copil nou-născut, părinții din Batsfjord vor primi câte 1.000 de coroane. Banii vor fi alocați de la bugetul local, în urma unei propuneri controversate a primarului.

Avem nevoie de oameni în viitor. Mulți oameni. Totul începe cu bebelușii. Așadar, am introdus un nou concept, prin care copiii vor primi cetățenie norvegiană, dar și o pușculiță, în care municipalitatea va introduce câte o mie de coroane pentru fiecare nou-născut”, a declarat primarul din Batsfjord, Geir Knutsen.

Acesta consideră că cel mai bun lucru pe care îl poate face municipalitatea este să încurajeze creșterea numărului de copii.

Batsfjord se extinde și este important să păstrăm acest trend. Putem face acest lucru prin sprijinul acordat familiilor, prin grădinițe bune și prin școli la fel de bune”, a mai spus Knutsen.

Unele voci din Partidul Conservator s-au arătat însă indignate de ideea primarului din Batsfjord. Acestea au catalogat drept “o prostie” alocarea banilor pentru nou-născuți, în condițiile în care ar trebui reduse cheltuielile bugetare.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *