Masinile electrice castiga teren pe strazile Norvegiei

Urmând exemplul Prințesei Mette-Marit, mii de norvegieni au schimbat mașinile obișnuite cu cele electrice. Pentru a doua lună la rând, în octombrie au crescut vânzările la astfel de mașini.

Cele mai vândute autovehicule electrice au fost cele Nissan Leaf, numărul lor ajungând la 716. Cota de piață a ajuns la un nivel impresionant de 5,6%.

Norvegia începe să arate faptul că poate trăi fără a fi dependentă de petrol”, a declarat Snorre Sletvold, președintele Asociației de Mașini Electrice din Norvegia. Există și voci care afirmă însă că cei ce cumpără mașini electrice și scapă de anumite taxe reprezintă o mare problemă pentru statul norvegian și că îl costă scump.

De la modestul Buddy, o mașină autohtonă cu două locuri, până la modelul american ostentativ Tesla S, se vehiculează că până la finele lui 2013 vor exista 15.000 de mașini electrice pe drumurile norvegiene, adică de zece ori mai multe față de Danemarca și Suedia. Chiar și așa, piața mașinilor electrice rămâne restrânsă, însă se estimează că va crește treptat, de la lună la lună. Aproximativ 5.200 de mașini electrice au fost vândute în primele zece luni ale acestui an.

Sursa: http://phys.org

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *