Mâine e Sfânta Maria (Adormirea Maicii Domnului)

sfanta_mariaMîine, 15 august, e Sfânta Maria, cea mai mare sărbătoare creştină (ortodoxă și catolică) dintre Paşte şi Crăciun.

 Sfinta Fecioara a apărut la Guadelupe 1531 – Mexic, la Lourdes Franţa în 1858, la Fatima 1917 în Portugalia. În 1981 a apărut la Medjugorie, în Bosnia-Herţegovina.

De fiecare dată apariţiile au provocat fenomene în masă, convertiri, vindecări, etc. Locurile unde Sfînta Fecioara a apărut sunt azi locuri de pelerinaj unde anual vin milioane de credincioşi. Biserica s-a văzut nevoită să le recunoască autentice ( după multe cercetări, ezitări, amînări ).

Deşi s-a vorbit uneori ( Buşteni 1981, Seuca 2005 ) de apariţia Sfintei Fecioare în România, nici una nu este atestată. Nu există în România un loc consacrat pentru pelerinaj, loc care să amintească de miracolul apariţiei Sale. Oare de ce ? Nu credem cu destulă fervoare? Suntem prea păcătoşi ? Sau ce !?

Mii de credinciosi in pelerinaj la Manastirea Nicula

Mii de credinciosi in pelerinaj la Manastirea Nicula

In 1699, se spune, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a lăcrimat vreme de o lună aici, la mănăstirea Nicula, unde pelerinajul a început.  Vor depăşi după toate estimările suta de mii mîine. Vremea e frumoasă. În alţi ani a fost urît. Autoritatile sunt pregătite cu corturi, ambulanţe, poliţie, jandarmi…

Și în acest an (neelectoral) vor fi prezente oficialităţi. Ele apar de obicei pentru a fi văzute de “popor” cums e închină. Dă bine, evlavia asta de împrumut cîștiga simpatii. Aici au poposit de Sfînta Maria în anii trecuţi toată protipendada. Ciți se vor inghesui oare mîine gopodăreste spre camerele tv ?

De aseară se stă în rugăciune, se fac slujbe. Credincioşii mai dedicaţi au făcut deja înconjurul bisericii din lemn în genunchi, cu toate că ceremonia e programată pentru după miezul nopţii.

În totul, e o mare sărbătoare, să o cinstim cum se cuvine.

Every year on 15th of August thousands of people go to Nicula monastery, in the middle of Transylvania to see the miracle icon of Virgin Mary.

 

Preluare de pe blogul lui Stelian Tănase

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *