Mai putine locuri de munca in Norvegia in sectorul privat: o privire de ansamblu

În al treilea trimestru din 2014, în Norvegia au fost disponibile 54.700 de locuri de muncă, un număr cu 7% mai mic față de aceeași perioadă din 2013. Pentru realizarea acestei statistici s-au luat în considerare numărul de angajatori și numărul de locuri de muncă vacante.

Cea mai mare scădere a numărului de locuri de muncă a avut loc în sectorul privat. Este vorba de industria extractivă (slujbele din sectorul minier si cele legate de extractia petrolului si a gazului). În acest domeniu, scăderea numărului de locuri de muncă a fost de 600. Adică în perioada iulie-septembrie 2014, în Norvegia au fost disponibile cu 35% mai puține slujbe în industria extractivă.

În același timp, și în industria transporturilor au fost scăderi în privința locurilor de muncă. Au fost tăiate 900 de slujbe. Nici în ceea ce privește schimburile industriale și vânzările lucrurile nu au stat mai bine, deși au existat 5400 de locuri de muncă disponibile în perioada iulie-septembrie 2014. Aici scăderea locurilor de muncă a fost de 500 de slujbe față de aceeași perioadă din 2013.

În vreme ce în sectorul privat numărul locurilor de muncă scade, în sectorul public lucrurile par să se îmbunătățească. În sectorul public a existat o creștere de 200 de locuri de muncă vacante în al treilea trimestru din 2014, comparativ cu 2013. De exemplu, în domeniul serviciilor de sănătate, în al treilea trimestru din 2014 au fost vacante 4.700 de locuri de muncă. Adică un număr cu 500 mai mare față 2013.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *