Luminile nordice, motivul pentru care numarul turistilor din Norvegia s-a dublat in ultimii cinci ani

În ultimii cinci ani, numărul turiștilor care vin în Norvegia pentru a admira luminile nordice s-a dublat. Asta arată cifrele.

Nordlys Tourism este o poveste de succes pe care am reușit să o realizăm la cererea regională, industrială și economică. Ea poate fi privită în strânsă legătură cu scopul pentru care turiștii vin în Norvegia”, a declarat Per Arne din partea Tuftin Innovation Norway.

Dacă în sezonul 2009-2010, în Norvegia au venit în jur de 55.000 de turiști, potrivit datelor furnizate de cei care oferă cazare. Însă în sezonul 2012-2013, numărul turiștilor aproape s-a dublat, ajungând la 122.000.

Innovation Norway a investit în ultimii cinci ani 42 de milioane de coroane în programul „Nordlys country”. Însă creșterea numărului de turiști va aduce localnicilor în acest sezon în jur de 143 de milioane de coroane, potrivit previziunilor afaceriștilor.

n1

Luminile nordice sunt fascinante. Dacă doriți să le admirați cât mai bine, atunci cel mai potrivit loc ar fi Tromso. Acest oraș este cunoscut și sub numele de „Parisul Nordului”. Tot în această zonă puteți să aflați mai multe despre cultura Sami și modul în care trăiesc laponii. Vă recomandăm să încercați și aventura pe snowmobil sau excursiile cu sănii trase de reni. Perioada în care luminile nordice pot fi văzute este octombrie-martie.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *