Le-a fost sete si au baut din greseala…detergent!

Șase bicicliști au ajuns la spital vineri, după ce au băut detergent. Sportivii au crezut că în sticlele pe care le-au primit cadou la începutul competiției se aflau băuturi ce puteau fi consumate. De fapt, firma Omo își promova produsul. Acum, compania ia în considerare schimbarea etichetei.

Totul s-a întâmplat în cadrul competiției Fredagsbirken din Rena, în apropiere de capitala Norvegiei. Detergentul se numește „Omo Aktiv&Sport”.

Cursa de ciclism a fost întreruptă de mai multe ori, întrucât cei șase bicicliști au fost trimiși la Urgențe.

Am considerat că este evident faptul că produsul era detergent, după etichetă. Însă având în vedere ce s-a întâmplat, vom reevalua dacă eticheta trebuie schimbată. Produsul este etichetat conform unor reguli foarte stricte, a declarat Anne Gjemdal, din partea companiei care produce detergentul.

Ne pare rău că sportivii au confundat produsul nostru cu o băutură. Sperăm că toți cei șase sportivi care au fost afectați din greșeală să fie îngrijiți foarte bine, a mai precizat Anne Gjemdal.

Organizatorii cursei au precizat că mostrele erau etichetate foarte clar și că se înțelegea că e vorba despre un tip de detergent. După nefericitul incident, organizatorii, împreună cu reprezentanții companiei ce produce detergentul au afișat un poster mare în fața sticlelor, pentru a evita o altă confuzie.

1409335083_soap-drink-2

În cazul în care cineva consumă din greșeală detergent, este indicat să bea două, trei pahare de lapte sau apă. Mai apoi trebuie consultat un doctor.

Sursa: www.thelocal.no

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *