Jumatate dintre ospatarii din Norvegia sunt imigranti

Numarul de imigranti care lucreaza ca ospatari in Norvegia este in crestere. Aproximativ jumatate dintre cei care servesc la mese sunt din afara Norvegiei. Asta au aratat studiile unui cercetator din Norvegia.

`In prezent, 105.000 de persoane lucreaza ca ospatari in Norvegia. Este o industrie importanta. Cu totii lasam bani in localuri: in cafenele, in restaurant si in baruri`, a spus Rolf Rotnes, cel care a facut raportul despre persoanele lucreaza in acest domeniu.

Studiul a mai aratat ca proportia de imigranti care lucreaza ca ospatari in Norvegia a crescut in felul urmator: de la 22% in 2003 pana la 40% anul trecut.

`Insa proportia ar putea fi chiar de 47%, daca ii luam in calcul si pe ospatarii imigranti care nu si-au inregistrat adrese`, a completat Rolf Rotnes.

Cercetarea a distrus mitul potrivit caruia majoritatea ospatarilor din Norvegia ar veni din Suedia. De ce? Pentru ca majoritatea ospatarilor de pe teritoriul norvegian provin din Asia. Anul trecut, 23% din angajatii din aceasta industrie erau asiatici. Grupul provenit din Asia este de doua ori mai mare fata de cel al suedezilor.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *