Inundatii puternice in vestul Norvegiei

Mai multe case au fost evacuate și oamenii s-au mutat la rude sau se află în adăposturi improvizate în vestul Norvegiei.

Cea mai rea situație a fost în FlamVoss și Odda, acolo unde drumurile au fost închise și numeroase clădiri au fost inundate.

În Flam au fost chemate două elicoptere miercuri dimineață pentru a salva 22 de persoane. Acestea se aflau fie pe acoperișul casei, fie pe câteva petice de pământ izolate între ape.

Cum numărul oamenilor care au nevoie de ajutorul nostru s-a redus, vom folosi un singur elicopter pentru întreaga zonă”, a declarat Andreas Bull, liderul activităților de salvare spre după-amiază.

Ploile foarte puternice  au început marți, iar primarul din Flam a spus despre întreaga situație că a fost una extrem de solicitantă.

Nivelul apelor a crescut foarte repede marți. La început am spus oamenilor să plece de bunăvoie din casă dacă nu se simt în siguranță, dar până la urmă polițiștii au intervenit”, a precizat primarul Noralv Distad.

În prezent, în apropiere de hotelul Fretheim există un centru pentru persoanele care au fost evacuate. Însă e dificil ca unii oameni să fie aduși la centru pentru că drumurile nu pot fi folosite, iar podurile se află sub ape.

În Odda, cinci case au fost luate de ape imediat ce persoanele care locuiau în ele au fost evacuate. Tot aici, există o benzinărie care reprezintă un adevărat pericol, dar Departamentul de Pompieri este în alertă în acest caz. Și două tunele din zonă au fost închise tot din cauza inundațiilor. Acestea sunt Bogetunnelen și Vangstunnelen.

Administrația Drumurilor Publice recomandă localnicilor să nu riște și să nu încerce să folosească drumurile despre care s-a anunțat că sunt închise. Acestea sunt E16 (în Bulken, Gudvangen și Flam-Aurland).  De asemenea, drumul național 13 este închis în Sandvinvatnet.

 

 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *