Intr-o gradinita din Norvegia, copiii nu au voie sa consume la pranz decat anumite alimente

La o gradinita din Norvegia, personalul a inceput sa se poarte precum `Politia alimentelor`. Mai exact, in Barneslottet, inainte de masa de pranz, angajatii gradinitei verifica ce au copiii pentru pranz si in cazul in care gasesc céva ce nu este sanatos, arunca la gunoi.

`Personalul din gradinite devine un fel de Politie a pachetului pentru pranz si nu cred ca vor sa fie asa`, s-a plans Trine Spjelnaes.

`Cum pot sti ei daca o briosa a fost coapta cu praf dintr-un plic sau cu faina si zahar?`, a continuat Trine Spjelnaes.

Gradinita a realizat o brosura cu alimentele pe care copiii nu au voie sa le aduca si sa le consume la scoala. Angajatii recomanda parintilor sa le pregateasca celor mici pentru pranz supa si paine integrala, in loc de mancaruri nesanatoase, precum cacao si hamburgeri.

Elisabet Eggan, cea care coordoneaza intreaga activitate de supraveghere a pranzului copilor a spus ca cei mici nu vor fi privati de masa de la miezul zilei. `Daca pachetele pentru pranz nu se incadreaza in standardele si recomandarile noastre, vom avea un dialog cu parintii`, a declarat Elisabet Eggan.

`Sunt fericita ca gradinita ia atitudine in privinta sanatatii. Este foarte important. Dar mi se pare ciudat ca nu voi putea decide eu ce are nevoie fiica mea`, a concluzionat Eggan.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *