Întâlnire la Oslo: românii din Norvegia si parlamentari din România, anuntata pentru joi, 21 ianuarie

O delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților a Parlamentului României, condusă de deputatul Mircea Dolha, se va deplasa în această săptămână la Oslo pentru discuții la nivelul Parlamentului și al executivului norvegian despre cazul familiei Bodnariu, precum și pentru abordarea unor alte teme de interes comun, anunță Ambasada României din Oslo.

Cu această ocazie, Ambasada  organizează o întâlnire a membrilor comunității de români din Norvegia cu delegația parlamentară română, joi – 21 ianuarie 2016, orele 18:00 – 19:30, la sediul misiunii (Oscars gate 51, 0244 Oslo), pentru a dezbate subiecte relevante pentru românii din această țară.

Toți cei interesați să participe la întâlnire sunt rugați să confirme participarea la [email protected] până miercuri – 20 ianuarie 2016.

Înainte de deplasarea către Oslo, Mircea Dolha a menționat că se va întâlni și cu familiile de români ai căror copii sunt preluați de ”Protecția Copilului”.

Stim ca in Norvegia exista 11 familii de romani ai caror copii ar fi fost preluati de Barnevernet, iar dintre acestea doar sapte familii se vor intalni cu noi, printre care se afla si familiile Nan si Bodnariu. Nu stim inca motivul refuzului celorlalte patru familii care nu doresc sa se intalneasca cu delegatia din Romania”, a spus Mircea Dolha.

Deputatul liberal a sustinut că, in cazul în care Barnevernet va dovedi ca familiile n-au respectat legislatia norvegiana, vinovatii trebuie sa raspundă.

Daca se constata ca au fost facute greseli, atunci sa se aplice legile regatului norvegian si cei vinovati sa fie trasi la raspundere, dar drepturile copiilor sa fie respectate. Sa ramana impreuna, nu despartiti, sa nu fie trimisi in locuri necunoscute. Pot fi incredintati unor apartinatori ai familiei sau chiar repatriati, sa poata sa-si vada periodic parintii biologici“, a precizat Mircea Dolha.

El a subliniat ca delegatia parlamentara asteapta dovezi convingatoare privind situatia copiilor preluati de autoritatile norvegiene.

Avem nevoie de explicatii cat mai convingatoare asupra celor doua cazuri cunoscute. Daca pana ieri (vineri – n.r.) toata lumea spunea ca Barnevernet-ul este un serviciu cu care nu se poate lua legatura, nu da niciodata informatii, are independenta si putere totala etc, acest mit a cazut. Si este si meritul acestei comisii parlamentare. Barnevernet a facut foarte bine ca incepe sa dea aceste lamuriri si era si mai bine daca o facea mai demult pentru a nu se ajunge in situatia de a lasa sa planeze diverse suspiciuni asupra procedurilor sale si sa nu mai fie necesara deplasarea unei delegatii parlamentare in Norvegia”, a mai spus Mircea Dolha.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

4 Responses to Întâlnire la Oslo: românii din Norvegia si parlamentari din România, anuntata pentru joi, 21 ianuarie

 1. Gina Malita spune:

  Un site din America, care demasca ipocrizia norvegiana in privinta Barnevernetui:

  http://delightintruth.com/

 2. Romulus Iorgulescu spune:

  Dupa aceasta intrevedere a aparut o stire in norvegiana aici:

  http://www.nrk.no/sognogfjordane/ber-barnevernet-snu-i-omstridd-sak-1.12759637

 3. Lili spune:

  In sfirsit avem si noi pe cineva sa ne reprezinte..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *