Ingrijorator: capsunile norvegiene contin pana la 7 pesticide diferite!

Căpșunile norvegiene sunt dulci, aromate și foarte căutate, însă ele sunt stropite cu peste 30 de tipuri de pesticide pentru a avea toate calitățile de mai sus. Un raport al Bioforsk a arătat că 95% dintre căpșunile din Norvegia sunt date cu pesticide, pentru a crește mari și frumoase.

Nouă din cele 30 de pesticide sunt ierbicide, iar altele nouă sunt fungicide. Aceasta este cauza pentru care căpșunile din Norvegia sunt printre cele mai dulci. Nu toate fructele sunt stropite cu chimicale, însă. Acest lucru variază în funcție de climat, dar și de sol. Analiștii de la Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor spun că într-o singură căpșună au fost detectate șapte tipuri de pesticide, lucru neobișnuit, pentru că ar fi trebuit să existe cel mult două astfel de substanțe.

Un reprezentant al asociației fermierilor care cultivă căpșuni, Thorleif Muller a spus despre căpșunile norvegiene că se pot mânca fără probleme.

Atunci când tratam fructele suntem atenți să nu le stropim aproape de recoltare”, a declarat Thorleif Muller.

Șeful Secției pentru plante și legume de la Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor, Terje Royneberg recomanda fructele să fie spălate înainte de consum. Cât despre căpșunile aduse din străinătate, autoritatile sustina ca acelea ar conține chiar și mai multe pesticide decat cele autohtone.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *