Inedit: Sute de nave de epoca, ancorate in portul capitalei norvegiene

În acest weekend, la Oslo va avea loc un eveniment important. În portul capitalei norvegiene vor fi expuse numeroase ambarcațiuni de o importanță istorică. Unele dintre ele vor pluti pe apă, spre încântarea spectatorilor.

Evenimentul face parte din aniversarea a 200 de ani de la adoptarea Constituției și a fost pregătit de Coastal Federation, organizație menită să se îngrijează de vasele istorice din Norvegia.

Așadar, mâine și poimâine veți putea vedea sute de ambarcațiuni istorice sau tradiționale. Printre vasele care au fost deja ancorate în port se numără Hestmanden, un cargo care a supraviețuit celor două războaie mondiale, ambarcațiuni pentru pasageri foarte vechi, dar și două vase expres de coastă: Vikingship și Gajeta Falkusa.

De asemenea, spectatorii vor mai putea admira și vase folosite pentru pescuit, ambarcațiuni folosite în operațiuni de salvare sau vase pentru croaziere. Nu în ultimul rând, în Oslo va fi adusă Huni II, o ambarcațiune care face periodic curse din Oslo până în Islanda.

În programul evenimentului mai sunt incluse expoziții, ateliere de construire a vaselor, o paradă, o competiție pe apă, concerte, lecturi, activități pentru copii, precum și o degustare a fructelor de mare.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *