Inchisorile norvegiene ofera o viata mult prea “dulce” detinutilor – presa britanica

The Guardian consideră că Norvegia oferă condiții mult prea bune celor din închisori. Presa americană și cea britanică, deopotrivă privesc la sistemul de închisori din Norvegia ca la ceva la care alții doar pot visa.

De exemplu, în închisorile norvegiene, cei închiși au parte de televizor, computere, dușuri și toalete decente. De asemenea, „locatarii” din închisori au acces la diferite cursuri educaționale și la traininguri bazate pe aptitudinile fiecăruia, sală de gimnastică și activități culturale. În unele închisori, cei închiși chiar iau lecții de gătit, iar în altele, infractorii își pot găzdui familiile peste noapte.

Mai mult, în Norvegia, pedeapsa maximă este de 21 de ani, ceea ce înseamnă că fiecare persoană închisă va fi eliberată cu siguranță într-o zi, spre deosebire de alte țări, în care pedeapsa maximă este închisoarea pe viață.

În plus, străinii care nu au permis de ședere în Norvegia beneficiază de aceleași drepturi ca si norvegienii sau emigranții care aveau permis de ședere înainte de încarcerare. Ei au parte chiar și de asigurare medicală completă.

Statistici recente arată că numărul străinilor închiși în închisorile norvegiene a crescut de 4 ori in ultimii 14 ani.

O mare problemă este aceea care sunt eliberați, comit alte infracțiuni, special pentru a ajunge din nou în închisori. Din cauza acestui lucru, în închisorile norvegiene avem din ce în ce mai mulți străini”, a declarat Arne Fjellstad, de la secția de imigranți din cadrul Poliției din Hordaland.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *