Incepand cu 22 iulie puteti vedea memorialul de la Utoya, care tocmai a fost finalizat

Ieri a fost finalizat memorialul de la Utoya.  Acesta a fost realizat în onoarea persoanelor care au murit în urma atacului terorist comis de Anders Behring Breivik, acum patru ani de zile.

Memorialul constă într-un uriaș inel de metal, care cântărește jumătate de tonă. El este suspendat cu ajutorul pinilor din împrejurimi și poartă numele tuturor celor 69 de persoane care au fost ucise în atacul comis de terorist.

Autorităție au decis să numească memorialul Lysningen sau The Clearing (Compensarea). El a fost realizat cu ajutorul unor arhitecți din Bergen.

Acest memorial este dedicat persoanelor care au pierdut pe cineva drag în atacul terorist de la Utoya, dar poate fi văzut și de către alți oameni, a declarat Kolbein Fridtun, a cărui fiică, Hanne Kristine a fost ucisă de către Anders Breivik.

Mi se pune un nod în gât atunci când stau aici. Probabil acest lucru nu este surprinzător, pentru că și numele fiicei mele este pe inelul care atârnă, a mai precizat bărbatul.

Fridtun este unul dintre membrii cheie ai proiectului și este unul dintre cei care au ales modul în care să fie realizat memorialul.

6cab90468ecbbfaf8d913cbb76f341f71bb5ed3d382040d8b121831c14e999b4

 

Și celelalte opțiuni erau interesante, dar într-un final am ales inelul. Cred că am făcut o alegere bună, a declarat norvegianul.

Jørgen Watne Frydnes, managerul general din Utoya a spus că memorialul arată mult mai bine acum, că este finalizat, decât ce credea după ce a văzut schița.

Arată, de fapt, mult mai bine decât am crezut, a declarat el. Faptul că se află în pădure, înconjurat de liniște îți dă senzația că ai fi descoperit o fântână, a precizat Jørgen Watne Frydnes.

Începând cu 22 iulie, atunci când se împlinesc exact patru ani de la atacul terorist al lui Anders Breivik, oricine poate veni pe insulă, pentru a vedea memorialul.

În 2012, Anders Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru crimele sale, aceasta fiind cea mai lungă condamnare pe care o poate primi cineva în Norvegia.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *