Incendiul din insula Froya, pornit dintr-o joaca de copii

În ultima perioadă, în Norvegia au izbucnit mai multe incendii, soldate cu mari pagube materiale. Deocamdată nu s-a aflat decât cauza celui mai recent dintre incendii, cel de pe Insula Froya.

Focul de pe Insula Froya s-a extins pe o suprafață de 12 kilometri, din cauza lui arzând peste o sută de case. De asemenea, doi pompieri au ajuns în spital dupa ce s-au luptat cu flăcările.

Polițistii au rămas uimiți cand au descoperit cauza incendiului: un elev s-a jucat cu un spray și i-a dat foc. Situația i-a scăpat însă de sub control și s-a ajuns la un incendiu de proporții.

Focul a izbucnit pentru că niște copii s-au jucat cu ce nu trebuia”, a declarat Inge Dahlo, reprezentant al Poliției locale din Sor Trondelag. Investigațiile au dus anchetatorii către o scoala unde se desfasura un concurs de patinaj.

Una dintre mame a vazut un copil din tribune care se juca cu focul și a povestit acest lucru anchetatorilor. „Copiii au fost neglijenți cu focul, în ciuda instrucțiunilor foarte clare date de cei din conducerea școlii”, a conchis  Dahlo.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *