Inca o dovada de solidaritate in Norvegia: un inel al pacii format din 750 de persoane

Lupta pentru solidaritate continuă în Norvegia. După recentele atacuri, aproximativ 750 de oameni s-au înscris pentru a forma un inel al păcii în jurul unei moschei in Oslo. Evenimentul a fost numit „Inelul solidarității pentru Musulmani” și a început de la ora 16.30 la moscheea centrală Central Jamaat Ahle Sunnat în Motzfeldsgate.

Suntem un grup de oameni care nu privim musulmanii ca pe o amenințare, ci ca pe o îmbogățire a societății norvegiene”, au scris organizatorii evenimentului pe Facebook.

Până vineri, deja se înscriseseră 749 de oameni. Acest inel al păcii este de fapt un eveniment ce-l continuă pe unul similar. Recent, un grup de musulmani a luat inițiativă și a decis să facă un inel din persoane în jurul sinagogii evreice din Oslo. Atunci, aproximativ 1300 de oameni au participat la eveniment.

Organizatorii evenimentului de astăzi, Solveig Staal, Kristian Flem, Johanna Engen și Gitte Michelle au scris pe pagina de Facebook a evenimentului de azi că musulmanii reprezintă o minoritate vulnerabilă în Norvegia.

Nu vrem ca toți musulamnii să fie făcuți responsabili pentru ceea ce unii oameni fac în numele Islamului. Vom sublinia că majoritatea norvegienilor nu urăsc musulmanii, ci că vrem să trăim împreună în pace și armonie”, au precizat organizatorii pe pagina de Facebook.

Reamintim că recent s-a decis ca strada din apropierea principalei sinagogi din Oslo să fie închisă pe termen nedefinit.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.http://www.jta.org/

www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *