In weekend se anunta vreme rea in mai multe zone din Norvegia

In weekendul care tocmai incepe, vremea va fi foarte rea in anumite zone ale Norvegiei, anunta meteorologii. Principalele zone vizate sunt Trondelag, Nordland si Troms. Asadar, ar fi bine sa verificati starea vremii inainte sa iesiti din casa, daca aveti drumuri de facut.

Institutul Meteorologic din Norvegia avertizeaza localnicii in privinta furtunilor care se vor abate sambata si duminica peste aceasta tara.

Ne asteptam ca vantul sa bata cu putere in vest si in nord-vest. Printre zonele vulnerabile se numara Salten, Lofoten, Vesteralen si sudul Troms. In special sambata dupa-amiaza. Si More og Romsdal si muntii din sudul Norvegiei vor fi afectate de uragane puternice. Prezicem ca nivelul apelor va creste foarte mult si ca valurile vor fi foarte inalte”, au declarat meteorologii.

Presiunea scazuta foarte puternica va provoca fenomenele meteorologice. Se anunta vreme extrema in Trondelag, Nordland si Troms. Si in partea sud-vestica a tarii se asteapta sa fie vanturi puternice, insotite de ploi.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *