In timp ce scolile publice sunt in greva, copiii cuplului regal au inceput noul an scolar!

În timp ce elevii din Norvegia nu știu când se vor întoarce la școală din cauza grevei profesorilor, prințesa Ingrid Alexandra și-a început cu brio noul an școlar, pentru ca frecventeaza o instituție de învățământ privată.

Acum câteva luni, atunci când părinții micuței au hotărât să o transfere la o școală privată, subiectul a fost pe prima pagină a ziarelor norvegiene, majoritatea spunând că prin această decizie se pune sub semnul întrebării sistemul de învățământ public din Norvegia.

Prințesa Ingrid Alexandra, în vârstă de 10 ani a fost primită ieri chiar de directoarea școlii Oslo International School (OIS), din Bekkestua, la 8 dimineața. Copila a fost adusă la școală de părinții ei, de fratele ei mai mic și de bunica sa.

Îi primim pe toți elevii noștri și le explicăm la ce trebuie să se aștepte de la această școală. Mai apoi, cei mici au timp să-și cunoască toți colegii, urmând să înceapă orele propriu-zis, a declarat Janecke Aarnaes, directoarea școlii.

Ea a mai spus că prințesa va fi tratată ca un elev normal și a refuzat să comenteze decizia controversată a cuplului regal de a o transfera pe Ingrid Alexandra la o școală privată.

1408435969_ingrid-2

Ingrid Alexandra a început clasa a V-a la OIS, în timp ce prințul Sverre Magnus a început clasa a IV-la la Școala Montessori din Skadalen, o alta școală privată, la care a fost transferat anul acesta.

OIS este una dintre cele mai scumpe școli private din Norvegia. Astfel, pentru un singur an școlar la această instituție de învățământ, cuplul regal va plăti mai mult de 200.000 de coroane (aproximativ 108.000 de lei).

Un reprezentant din Parlament, care face parte și din Partidul Muncitoresc, respectiv Martin Kolberg a spus despre alegerea cuplului regal de a-și transfera copiii la școli private că acesta este începutul căderii monarhiei. Pe de altă parte, un jurnalist de la ziarul norvegian Aftenposten, Harald Stanghelle a spus despre aceeași decizie că „a călcat pe nervi sistemul public norvegian”. De asemenea, jurnalistul a spus că decizia cuplului regal a jignit părinții care au copii în școli publice.

Părinții lui Ingrid Alexandra și Sverre Magnus garantează însă că nu au decis să-și transfere copiii la școli private pentru că erau nemulțumiți de modul de predare sau de condițiile din școlile publice. Cuplul regal a spus că prințesa se descurcă foarte bine la limba engleză, așa că a fost mai bine pentru ea să învețe într-un mediu în care se pune foarte mult accent pe această limbă.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to In timp ce scolile publice sunt in greva, copiii cuplului regal au inceput noul an scolar!

  1. Cristian Nitu spune:

    Despre ce greva vorbiti? Cik din Norvegia?? Lucrez in învățământ si nu am auzit de așa ceva:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *