În prezent, 16 copii români din șapte familii sunt în custodia autoritatilor norvegiene, conform MAE

Ministerul roman de Externe (MAE) a precizat că in acest moment șapte familii de cetateni români au copiii preluati de statul norvegian, cazul Bodnariu nefiind unul singular. Astfel, 16 copii români sunt la ora actuala separati de parinti din dispozitiile autoritatilor norvegiene. Informatia a fost oferita de MAE la solicitarea Digi24.

Pe lângă aceste șapte familii, în ultimii ani au mai existat încă șase cazuri, care s-au încheiat cu revenirea copiilor în familie: “In ultimii cinci ani, au mai fost gestionate, pe baza sesizarilor primite, alte sase cazuri ale unor familii de cetateni romani, totalizand 10 copii, care s-au solutionat, in cinci cazuri, prin repatrierea a opt minori, iar intr-un alt caz, prin revenirea a doi copii in familia unor cetateni romani rezidenti in Norvegia”, se mai arata in raspunsul MAE.

Pe de altă parte, deputatul Mircea Dolha, vicepresedinte al Comisiei pentru romanii din afara granitelor, susține ca in Norvegia exista 11 familii de romani ai caror copii au fost preluati de catre Barnevernet. Dintre acestea, doar sapte au fost de acord sa discute cu membrii delegatiei parlamentare ce se va deplasa la Oslo în această săptămână.

Stim ca in Norvegia exista 11 familii de romani ai caror copii ar fi fost preluati de Barnevernet, iar dintre acestea doar sapte familii se vor intalni cu noi, printre care se afla si familiile Nan si Bodnariu. Nu stim inca motivul refuzului celorlalte patru familii care nu doresc sa se intalneasca cu delegatia din Romania”, a spus Mircea Dohla.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to În prezent, 16 copii români din șapte familii sunt în custodia autoritatilor norvegiene, conform MAE

  1. Danutz spune:

    Ma doare sufletul,de cand am aflat de grozaviile din Norvegia, unde copii sunt rapiti dupa bunul plac al unor ticalosi ! Nu stiu ce s-ar putea face pt salvarea lor,acolo unde legea este facuta tocmai in favoarea rapitorilor !Ne rugam la Dumnezeu, sa va ajute ! Dar cine v-a indemnat sa mergeti acolo ?…Nu cred ca Dumnezeu a fost acela ! Atunci cine ? Oare dvs. cei care va plangeti,..chiar nu aveti nici o vina ? Dumnezeu sa va ajute !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *